Heerlijke eigen versie van een traditionele Thaise vis curry, kan eventueel ook met kip worden gegeten.

Ingredienten:

  • 2 Vis filet in stukjes (Bijvoorbeeld panga, zalm of kabeljauw)
  • 2 eetlepels olie
  • water
  • 1 eetlepel Thaise vissaus
  • 1 eetlepel palm suiker
  • 10 stuks gedroogde chili pepers (lombok), weken in water tot ze zacht zijn
  • 3 tenen knoflook
  • 1 stengel citroengras, gesneden in kleine plakjes
  • 1 galanga (5 cm.), gesneden in kleine plakjes
  • 1 eetlepel kaffir lime (jeruk purut), gebruik alleen de schil in kleine stukje gesneden
  • 1 theelepel garnalen pasta
  • Thaise bacilicum (Horapa)

Curry saus voorbereiden:

  1. Haal de chili pepertjes uit het water, droog ze zo veel mogelijk af. Doe de chili in de vijzel met wat zout om het vocht eruit te halen. Maal de chili klein tot een pasta.
  2. Doe de knoflook, citroengras, galanga, kaffir lime schilletjes erbij en maak alles klein tot een pasta.
  3. Meng als laatste de garnalen pasta er door.

 

Bereiding:

  1. Verhit een beetje olie in de wok pan. Voeg het curry mengsel toe en blijf flink roeren tot het mengsel sterk ruikt, daarna een beetje water toe voegen om er een saus van te maken.
  2. Breng de saus op smaak met de palm suiker en de vissaus.
  3. Breng de saus weer aan de kook en als deze kookt voeg je de stukjes vis toe (niet roeren!).
  4. Laat de vis gaar koken in de saus.
  5. Doe het vuur uit en strooi de verse Thaise basilicum er over en meng dit voorzichtig door de saus.

Eten met Thaise jasmijn rijst en met bijvoorbeeld komkommer.

Eet smakelijk!

Tip: Heb je wat saus over? Dan kun je er wat groenten in roerbakken en deze met cashewnoten en rijst eten. Heerlijk!