Het koken

  1. Doe de kokosmelk en water, in een pan en breng aan de kook. Doe de galanga, het citroengras en de citrusblaadjes en breng aan de kook. Doe de bouillon erbij.
  2. Wacht tot het weer kookt. Voeg de reepjes kip toe. Laat ongeveer 10 minuten koken, of tot de kip gaar is.
  3. Voeg de paddenstoelen toe en laat deze ongeveer 3 minuten meekoken.
  4. Ondertussen kun je in een kom de vissaus, de suiker en chilipepers mengen.
  5. Schep de soep in de kom bij de eerder gemengde ingredienten (punt4) en roer deze goed door. Proef even of de smaak naar je zin is. Eventueel kun je extra vissaus of limoen toevoegen.
  6. De verse koriander strooi je als laatste op de soep, vlak voor het serveren.

Eten met Thaise jasmijn rijst.

Eet smakelijk!

 

Tom Kha Kai

 

Ingrediƫnten

  • 100-150 g Kipfilet (of vis), in reepjes
  • 250 ml kokosmelk
  • 250 ml water
  • 1 blok kippenbouillon
  • 2 stengels citroengras, gekneusd
  • galanga, snijden in dunne plakje , als het hard is kun je de plakjes gekneusd
  • 5 citrusblad
  • paddenstoelen
  • suiker
  • Thaise vissaus
  • limoensap
  • fijngesneden koriander
  • verse rode chilipepers, gekneusd