Ingrediënten:

  • Vis filet in stukjes
  • Tempura poeder
  • water
  • 2 kop zoete chili saus voor kip
  • 1 kop pruimensaus zoet/zuur
  • 2 stuks zoute ingemaakte pruimen
  • 2 tenen knoflook
  • 5 verse groene Thaise chilipepers
  • Olie

Uitvoering:

  1. Doe de knoflook en chilipepers in de vijzel en maak deze klein.
  2. Verhit de olie in de pan, schep de geperste knoflook en chilipepers in de pan, roerbak dezetot dat het lekker ruikt.
  3. Schep de zoete chili saus voor kip, pruimensaus zoet/zuur en de vruchten van zoute ingemaakte pruimen in. Breng dit aan de kook.
  4. Doe de tempura poeder in een bord en voeg het water toe. Alles goed mengen.
  5. Verhit de olie in de pan, bak de vis stukjes totdat deze bruin zijn. En laat de vis stukjes uitlekken en leg deze daarna op een bord.
  6. Giet de saus over de vis vlak voor het serveren.

Eten met Thaise jasmijn rijst en verse groenten bijvoorbeeld koriander of komkommer.

Eet smakelijk!