Houten huis demontage

Oud thais houten huisEen tijdje terug hebben we een 30 jaar oud houten huis gekocht van zo'n 10 bij 15 m. Deels bestaand het uit teak hout en deels uit hardhout met 24 houten palen (voornamelijk hardhout). De bedoeling is om het hout weer te gebruiken voor ons nieuw te bouwen kleine huisje (5 x 7,5m) Nu is het uiteindelijk gedemonteerd en naar ons land getransorteerd en kan de schoonmaak van het hout beginnen.

De demontage van het huis heeft totaal 2 dagen in beslag genomen, maar natuurlijk hebben we dat niet zelf gedaan, maar het laten doen door ons lokale bouwvakkers team (10 man sterk). Voor het demonteren kon beginnen werd al het hout nat gemaakt om te zorgen dat het hout minder snel zou breken tijdens de demontage. Daarnaast zijn zo veel mogelijk delen (voornamelijk wanden) in zijn geheel vervoerd om later gedemonteerd te worden.

Een traditioneel gebouwd thais huis bestaat zoals je op de foto's goed kan zien uit houten palen op betonnen voet. Het is voor de thai belangrijk om te weten welke de eerste 2 palen waren voor het oude huis, deze moeten namelijk gemerkt worden en later in het nieuwe huis weer gebruikt worden als eerste en tweede paal. Dit is een thaise traditie, maar het hoe en waarom ontgaat ons en kon men ook niet echt uitleggen. Het schijnt te maken te hebben met de energie en harmonie van het huis.

Daarnaast was het ook belangrijk niet alles van het huis mee te nemen, er moest wat achterblijven. Vandaar ook dat je op de foto nr. 3 kan zien dat we oude palen hebben laten staan.

De stier die naast het huis woontDe demontage in volle gang... 

De palen die bleven staan...De palen op de opslag plek op het land... 

Bekijk meer foto's in de fotogalerij.

Geef een antwoord