Het dakframe is klaar…

Eigenlijk is het al enkele dagen af, maar door omstandigheden even geen tijd gehad een berichtje te schrijven. Er moet nog veel aan het huis gedaan worden, maar nu hebben we even geen aannemer meer. Net als onze eerdere houtbewerkers hebben we 'm fijn de laan uitgestuurd. Hij bakte er niets van. Zelf ben ik geen bouwprof, maar zelfs ik kan het beter, dus einde en over… Nu zijn we op zoek naar een nieuwe aannemer die wel iets kan en dat is nog niet zo eenvoudig in Thailand, tenzij je er heel veel voor betaald. Inmiddels hebben we al enkele opties, maar gezien het tijdstip van onze reis naar NL al weer naderbij komt (1 juli) zal het huis niet af komen voor deze datum. Daarom willen we alleen het dak afmaken, pannen er op en boeiborden. Dit zou in korte tijd moeten kunnen. Maar vooraf moeten er eerst wat andere zaken afgemaakt. Zoals de betonpalen voor de badkamer die het dak ondersteunen, deze zijn nu tijdelijk in metaal opgezet. En verder moeten er steunen, van het dakframe naar de houten paal, onder het 2e (uitstekende) dak komen. Eerst moeten we echter een aantal dagen naar Bangkok om een visum te regelen voor Nederland, voor Ead.

Wij zelf hebben niet stil gezeten en zijn bezig geweest met het dak van het buiten toilet. We hebben 4 palen geplaatst en als we terug komen uit Bangkok kan het dakje er op (doorzichtige golfplaten). Verder hebben we veel bomen geplant, teakbomen (10) en Asok India (4). Later volgen er nog foto's hier van.

Ook moest er nog even een uitzichtfoto vanaf het dak van het huis gemaakt worden… 

het dakframe is af...het buitentoilet met de dakpalen...

Ead is trots op ons werk...uitzicht vanaf het dak van het huis...

3 Reacties

Voeg toe →

@marijke->Ja, vooral in Thailand hoort dat bij huizen bouwen. Maar goed dan hebben we later wat te doen als we terug komen…

@anja->Er zal inderdaad iemand zijn die daar tijdelijk gaat ‘wonen’, in de keuken dan wel. En de engelse buurman van iets verderop houdt een oogje in het zeil. Dus dat komt vast goed.

Jammer dat het niet helemaal af komt. Let er wel iemand op het huis als jullie weg zijn? Of hoef je daar niet echt bang voor te zijn?

Wow, dat uitzicht! Mooie dakpannen ook 😉
Jammer dat jullie het niet zover af kunnen maken als julie wilden, voor jullie naar Nederland komen. Maar dat hoort geloof ik een beetje bij huizen bouwen..
Toch gauw dan maar weer 🙂

Geef een reactie