Mobiel internet in Hongarije

T-Mobile Web 'n' Walk stickDe eerste aanschaf hier in Hongarije, enkele uren na aankomst, was een fijne USB stick van T-Mobile, Web 'n' Walk Stick,  voor mobiel G3/UMTS internet. Het zou een goede koop zijn volgens mijn eerdere onderzoek en niets bleek minder waar.

De aanschaf was eenvoudig, het kon zelfs zonder jaar contract, aleen moet je dan de USB stick zelf betalen (ongeveer 80 euro). Met een jaar contract is de USB stick gratis. Je kan echter ook gewoon zoals bij een mobieltje pre-paid data verkeer kopen. Kosten voor mijn (werk) gebruik schat ik, na een kleine week 'werk' gebruik, op iets minder dan 20 euro per maand.

De installatie was ook aangenaam. Inderdaad zoals T-Mobile zelf aangaf niet meer dan 5 minuten werk om online te komen.

De snelheid verraste mij aangenaam (download van 280 KB/s, zie foto), maar misschien komt dat omdat ik in Thailand hele andere snelheden gewend ben van mobiel internet en zelfs ADSL. 😉 Zelfs Skype verbindingen werken perfect, al hakt dat wel aardig in op het data verkeer en dus je credit…

T-Mobile Web 'n' Walk ManagerT-Mobile download snelheid

5 Reacties

Voeg toe →

Wij hebben nog een computer hier en willen die meenemen naar Hongarije, omdat we maar 2 maanden in het jaar daar zijn willen we geen vaste aansluiting voor internet. Ons lijkt dus die USB stick een ideale oplossing. Omdat uw bericht van 2011 is vraag ik me af of u de stick nog heeft, zoja dan heb ik eventueel wel interesse.

Hopende op een spoedige reactie.

Met vriendelijke groet S.

heb je de usb stick nog en zo ja kunnen wij het ook gebruiken voor een laptop. Kan ik ook zomaar een pre-paid kaart kopen. Ik had begrepen dat het kopen van een pre-paid kaart moeilijk gaat

De USB stick heb ik hier nog liggen. Ik heb hem gebruikt op mijn Mac Book en mijn vrouw op haar laptop met Windows XP. Dat werkte toen prima, maar ik weet niet of ze nu misschien iets veranderd hebben in het UMTS systeem. Misschien is het handig bij T-Mobile na te vragen wat ze nu voor USB stick gebruiken. Ik weet niet hoe het nu is met het kopen van een pre-paid sim kaart. Toen wij daar waren in 2009 was het heel makkelijk. De prepaid sim kaart kon je kopen bij de telefoon handelaren in de metro stations in Boedapest. Was ook niet duur, maar de prijs is me nu even ontschoten.

Jawel. Als je de USB stick koopt kun je er gewoon een hongaarse prepaid kaart van T-Mobile instoppen en daar steeds credit op zetten. Je betaald dan alleen wat je gebruikt. Natuurlijk is het wel zo dat als je daar woont een abonnement misschien voordeliger kan zijn. Ik weet ook niet wat voor acties er momenteel lopen bij T-Mobile in Hongarije, dus dat moet je even navragen.

PS. Mocht je interesse hebben in de T-Mobile Web ‘n’ Walk USB stick, ik heb ‘m hier nog liggen en gebruik hem niet meer aangezien we nu weer in NL zitten. Laat dan even een berichtje hier achter.

Geef een antwoord