Taugé kweken

Het resultaat van 5 dagen groeienZo ben je nog een vrij leeg aanrechtkastje, het volgende moment is het Ead's taugé kwekerij. Het kweken is vrij eenvoudig, maar duurt wel een kleine 5 dagen.

Hier volgt een korte handleiding voor de avonturiers onder jullie. Laat de mungboontjes een nacht in water staan. Leg deze daarna in een bakje op nat keukenpapier en dek het bakje af met een theedoek. Zet het bakje op een donkere koele plek (aanrechtkastje). Dan dagelijks goed nat houden en na ongeveer 5 dagen kun je genieten van je eigen gekweekte taugé.

En als je het kweekt moet het natuurlijk ook opgegeten worden. Dus dan wordt er gekookt. Onder andere geroerbakte taugé met tofu en lente uitjes, Tom Yam Hed (pittige zure soep met paddestoelen) geserveerd met rijst. Een eenvoudige maar erg lekkere lunch…

Hier is het resultaat na 5 dagen Even wassen...

Taugé met tofu Pittige zure soep met paddestoelen

9 Reacties

Voeg toe →

hallo ik heb een vraag ik zou graag eensproberen sonja scheuten zaaien kunt u nij zeggen
waar ik die boontjes kan kopen ik woon wel in tenerife
hatelijk bedant de groeten theo

hallo, ik gebruik katjang idjo één nacht weken en dan schoon spoelen, in een donkere emmer met gaatjes in de bodem, afdekken meteen of andere doek eens per dag slang er over ,en de kweek gaat weer verder ,wel op een droge geen koude plaats zetten.
jonge tauge van ± 1½ cm is goed voor de soep,en er prettig. J.M.

Bedankt voor deze korte en duidelijke handleiding. Precies wat ik zocht. Ik heb laatst in Cyprus (waar ik woon) een indonische rijsttafel gemaakt, natuurlijk met gado gado, maar in Cyprus kun je geen tauge krijgen. Maar wel mungbonen (in de bio shop). Die had ik in aarde geplant, en natuurlijk krijg je dan de planten. Het stukje onder de aarde was wel als tauge, en nu wil iedereen hier tauge hebben. Als het een florerende handel wordt, krijg je een donatie 😉

Bij enkele groentespeciaalzaken zijn mungboontjes te koop. Ik koop ze bij JMF van Dijk in Nijmegen voor €3,50 per kilo.

Zoek naar “groentespeciaalzaken” in uw woonplaats en even bellen.

Geef een reactie