Snel(ler) draadloos internet in Chiang Mai

sierra wireless aircard 580De vakantie is weer voorbij en er moet gewerkt worden en eindelijk heb ik dan toch redelijk snel draadlood internet via CDMA van Cat Telecom. Het is ook niet zo heel duur, zo ongeveer 18 euro per maand. De aanschaf van het kaartje was echter wel iets prijzig, Nu hoeven we echter tot juni geen maandlasten te betalen, duas dat scheelt weer iets. Er was hier niet echt een alternatief te vinden m.u.v. TOT Satelite, maar aangezien TOT Satelite toch wat problemen heeft om de ze de sateliet gebruiken van de recent in een coup verwijderde ex-mp (mr. T.) hebben zij wat connectivity problemen.

De snelheden die ik tot nu toe krijg ligt voor download rond de 890 kbps en upload 80 kbps.

Een leuk verhaal is wel het feit hoe Cat Telecom reageerde toen we de kaart graag wilden testen in mijn Mac PowerBook G4(PoBo). Volgens hen was het onmogelijk want de kaart werkte alleen met Microschoft, verschillende klanten met Mac's zouden het geprobeerd hebben volgens hen. Nu had ik vooraf al op internet gezocht en ook gevonden hoe mijn OSX 10.3.9. aan te passen zodat deze de kaart zou herkennen (dit staat trouwens nu ook gewoon op de website van de leverancier van de wireless PCMCIA-kaart). Volgens de medewerker van Cat moest ik wel eerst de CD met software instaleren, dus moesten we eerst uitleggen dat dat niet hoefde en ook niet werkte op de Mac. De aircard tweak voor OSX werkte prima, na het insteken van de kaart kwam er netjes een mooi icoontje in mijn menu balk en hoefde ik alleen nog maar gebruiker en wachtwoord in te vullen en klaar… ik was online. Het leuke was ook nog eens dat de snelheid op mijn PoBo van de kaart beduidend veel hoger lag dan op de laptop van de Cat Telecom medewerker, zijn mond viel zowat open van verbazing. Dat soort dingen maakt mij blij dat ik een mac-gebruiker ben.

3 Reacties

Voeg toe →

@jan en mariet ->
De maand kaart optie is volgens mij een inbel verbinding via modem, dus niet snel en niet draadloos.

Er zijn diverse oplossingen te vinden.

– CDMA, draadloze kaart, snelheid: medium
– Internet via mobiele telefoon, snelheid: laag
– draadloze WiFi inlog bij hotspots van bijv. True
– een hotel/guesthouse boeken waar ze internet aanbieden.

Het hangt er een beetje vanaf waarvoor je het nodig hebt en voor hoelang je het nodig hebt?

grt, hrbrt

PS wij zitten momenteel ook in koud NL.

Wij zijn aan het zoeken om draadloos te kunnen internetten in Thailand. Hoogstwaarschijnlijk in Pattaya.
We hebben ons geinformeerd en er wordt gezegd dat je een kaartje kunt kopen voor b.v. 1 maand en dat je daarmee kunt internetten. Kunt u me iets meer vertellen over de prijs en of het werkelijk kan?
vriendelijke groet uit een druilerig nederland
Jan en Mariet

Applaus voor de Mac!! Mooi verhaal en gefeliciteerd met je nieuwe verbinding. Dit is net iets meer dan een telefoonmodem> Bovendien genoeg om mijn upload met volle snelheid te benutten als je eens op zoek bent naar een leuke film.

Nu nog wakker en online zijn op westerse tijden. 😛

Geef een antwoord