Nieuwjaar in Thailand

We hebben op 13, 14 en 15 april nieuwjaar gevierd in Ban Mi een klein plaatsje in de buurt van Lopburi (Thailand). Het feest is een stuk rustiger en kleinschaliger dan in Bangkok. Overal langs de wegen vind je groepjes mensen die met water gooien en mensen besmeuren met een witte klei-achtige smurrie. De auto’s, voornamelijk pick-ups, zijn volgeladen met mensen en watertonnen, stoppen steeds bij de groepjes mensen langs de weg en wisselen water en smurrie uit. Met de hitte hier is het nat worden van water dan ook een welkome verkoeling. Wel moet je zorgen dat je geld en electronische zaken goed waterdicht inpakt natuurlijk. Verder was er nog een mooie (kleine) optocht van mensen door het stadje Ban Mi te zien.

 

4 Reacties

Voeg toe →

Hee foto’s! Leuk! Alleen de flashreclame kwam nogal irritant door de foto’s heen. Een mooie reden om deze reclames met adblock uit te zetten. 🙂

Ik gebruik het nu een beetje als proeftuintje om nieuwe dingen uit te proberen. Daarnaast schrijf ik niet zo heel veel, maar dat komt wel weer als ik meer tijd heb.

Geef een antwoord