In drie dagen tijd is ruim 240 m aan omheining geplaats, ons eigen landje in Chiang Mai, San Kampheang, is nu afgesloten voor onder andere verdwaalde koeien, tijgers en olifanten. Er zijn 135 betonpalen geplaats volgens het principe dat hier gebruikelijk is, gat in de grond, paal er in beton er in gieten, laten drogen en klaar. Het is niet de fraaiste oplossing, maar wel een goedkope en uiteindelijk zie je er toch niets meer van als alle struiken flink gaan groeien. De eerste bomen en struiken zijn ook al geplant, onder andere een aantal Tamarinde bomen(lekker receptje), Mayom en Katurai.

Nu kunnen we verder aan de volgende fase, het huis bouwen. Dat gaat echter nog wel even duren aangezien we eert een weg/brug moeten maken door/over ons water voor het land. Het water is geen stromend beekje of rivier, maar een wateropslag voor gebruik op het land. In de zomertijd (vanaf januari) zal het dan ook vrijwel verdwijnen en dan kan er dus begonnen worden aan de weg/brug.

Ondertussen kunnen we dus veel tijd steken in de planning en het ontwerp van het huis en eventueel gastenhuisje. Later meer hierover…

het begin is er... het gat voor de paal...

Ead houdt toezicht op de werkzaamhedenLinks is de officieele grenspaal zichtbaar.

De eerste rij palen staat Controle op de voortgang van het werk...

De noeste arbeiders... Het draad is ook gespannen

Tijdelijke toegang totdat de brug klaar is...De afrastering vanaf de weg, over het water gezien...