ambassade plaatst verklaringOp de website van de Nederlandse Ambassade in Bangkok is uiteindelijk een officieel berichtje verschenen. Wel even downloaden als Word document, lekker toegankelijk dus. Oh ja, met het verzoek of iedereen deze informatie verder wil verspreiden… Bij deze dan maar, zie het officieele berichtje hieronder.

===knip===

Op 19 september 2006 heeft in Thailand een staatsgreep plaatsgevonden. Legerleider generaal Sonthi Boonyaratglin kondigde aan dat het nieuwe bestuur, de zogenaamde Raad voor Democratische Hervormingen, de macht in het land heeft overgenomen. Het nieuwe bestuur heeft de staat van beleg afgekondigd, de grondwet ingetrokken en regering en parlement ontbonden. Voor 20 september is een nationale vakantiedag afgekondigd. Overheidskantoren, banken en scholen zijn gesloten. Het lokale en internationale vliegverkeer verloopt normaal.

De staatsgreep is tot dusver zonder geweld verlopen. De Nederlandse ambassade in Bangkok volgt de ontwikkelingen op de voet. Nederlanders woonachtig in Thailand en Nederlandse toeristen wordt geadviseerd extra waakzaam te zijn en zich via tv, internet en de website van de Nederlandse ambassade (www.mfa.nl/ban) steeds goed op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen. Nederlanders wordt aangeraden samenscholingen en demonstraties te mijden. Het gebied in het oude centrum van Bangkok waar de regeringsgebouwen zich bevinden dient vermeden te worden. Eventuele aanwijzingen van politie en leger dienen te worden opgevolgd.

Mocht u vragen hebben over dit reisadvies dan kunt u te allen tijde contact opnemen met de Nederlandse ambassade in Bangkok. Een brede verspreiding van dit bericht wordt op prijs gesteld.

===/knip==

Kan iemand mij vertellen waarom ze zelf dat berichtje niet leesbaar op hun website willen/kunnen zetten?