hrbrt.nl nieuwe vormgeving

Vaste bezoekers zullen opmerken dat ik eindelijk eens tijd heb gehad om ook wat te doen aan hrbrt.nl: een nieuwe vorm en een nieuwe motor (WordPress Blogging Tool). De vormgeving ben ik nog lang niet tevreden over. Nu heb ik tijdelijk een bestaand template (SimpleX) gebruikt en aangepast. Op termijn zal er op het gebeid van de vorm dus nog wel wat wijzigen.

Voorheen draaide hrbrt.nl op een oude versie van Pivot (1.30.2) wat een fijne blogging tool is, zeker de nieuwste versie PivotX. Maar omdat ik eigenlijk voor klanten alleen nog maar werk met WordPress ben ik hier zelf nu ook maar eens naar overgestapt. Dan heb ik meteen een mooie speeltuin om nieuwe zaken te kunnen uitproberen.

Aangezien mijn oude Pivot instalatie werkte met een file-based database moest er wel wat gebeuren zodat ik alle oude berichten en plaatjes ook in de nieuwe WordPress installatie zichtbaar kon krijgen aangezien WordPress met een MySQL database werkt. Gelukkig had iemand de Pivot naar WordPress import al eens eerder gedaan alleen met een oudere WordPress versie, maar dat bleek toch allemaal goed te werken.

Daarnaast heb ik voor de vindbaarheid de 470 oude berichten uit Pivot zo veel mogelijk doorgelinkt naar de nieuwe berichten in de WordPress instalatie met dankbaar gebruik van de WP-Redirection plugin. Mocht je nog iets tegenkomen wat niet werkt dan hoor ik het graag via de reacties.


Geef een antwoord