Writers Unplugged…

tommy wieringaWoensdagavond was een fijne avond in de Boerderij, een gezellig samenzijn met schrijvers Tommy Wieringa en Ronald Giphart die, onder het genot van pitchers vol bier, flessen wijn en water, voorlazen uit uit eigen werk en zittend in een soort kleine huiskamer op het podium met elkaar spraken over hun literaire en muzikale voorkeuren. Het werd een boeiende avond met veel ‘oude’ muziekvoorbeelden in beeld en geluid aan elkaar geplakt door Fenno Werkman, zoals onder andere Supertramp, ELO, Herman Brood, Madness, Bob marley, men at work, Duke Ellington en vele anderen. Erg leuk om al die muziekjes uit mijn eigen jeugd weer eens te horen en te zien, maar vooral om de relatie te zien van de muziek tot een punt in het leven van de schrijvers. Dat doet haalt bij jezelf ook weer bepaalde herinneringen op bij de fragmenten uit die tijd.

Ronald Giphart kende ik wel vooral van zijn boeken en af en toe een verschijning ergens op TV, maar Tommy Wieringa was echt een verrassing voor mij. Ik had wel gehoord van het boek Joe Speedboat, maar de schrijver kende ik niet. In zowel zijn werk als zijn gesprekken heeft hij een zodanige humor dat je gewoon wel moet lachen. Ik ga zeker eens wat van zijn boeken lezen binnenkort.

Het was zo’n gezellig gebeuren dat bezoekers, organisatie en schrijvers vergaten op de tijd te letten, waardoor het geheel een uur langer doorging dan gepland. Ik was ook totaal tijdloos en vond deze ongemerkte verlenging zeker niet erg. Als ik nu aan deze avond terug denk komt er spontaan alweer een glimlach op mijn gezicht… Het is een van die momenten die mij lang bij zal blijven.

Geef een antwoord