Weer terug in warm Thailand…

water met de lotussen en huis op de achtergrondInmiddels zijn wij alweer 3 weken terug in Thailand. Fijn in ons eigen huisje dat nu echt zo goed als klaar is nadat we de afgelopen weken druk zijn bezig geweest.

  • De badkamer is klaar, op de glazen schuifwand na (foto's volgen later).
  • Verder is de kast verplaatst van de logeerkamer naar het huis.
  • De ramen zijn voorzien van horren en gordijnen.
  • De ventilator op het terras is opgehangen.
  • De houten palen zijn onder het huis rattendicht gemaakt.(zie verhaaltje)
  • De auto is gerepareerd.
  • De tuin is wat gefatsoeneerd en inmiddels ook alweer in ontwikkeling door Ead.

Na een paar dagen in Bangkok om wat zaken te regelen konden we eindelijk naar Chiang Mai. Rustige boemelreiz gehad per slaaptrein. 's Avonds om 18.00 uur vertrekken en 's ochtends om 7.00 uu in Chiang Mai aankomen. Bij thuiskomst wachte ons een verrassing, de auto was bevorderd tot rattengezinshuisje. Dat was iets minder fijn, aangezien deze familie onder de motorkap huis had gevat en allerlei draden had stukgekaagd om aan een comfortabel bed te komen. Gelukkig werkten de meeste zaken nog wel en was het maar een uur of drie werk om alle draden opnieuw netjes aan elkaar te knopen (zie foto).

In het huis bleek er slechts een rat te hebben huisgehouden en een mooi gaatje in het bamboe plafond en teakhouten wand te hebben gemaakt. De rat was er inmiddels al vandoor, maar het was meteen tijd om alle gaten te dichten waar de palen van het huis aan de onderzijde de houten wanden in gaan. Dat was dus weer een mooi klusje, maar nu is dat dus ook ratten veilig.

De kleine waterpomp (een aquariumpompje) die het 'vuile' water vanuit de grote tanks door het filter naar de schone tank pompt had het al een tijd geleden opgegeven. Dus ook die moest eerst vervangen worden, want anders kon er ook niet gedouched worden.

De mensen die een aantal klusjes zouden doen terwijl wij in Nederland waren hadden niet alles uitgevoerd. Het was dus tijd voor hen om een een flinke inhaalslag te maken. Gelukkig was de achterstand in een kleine 2 dagen weer ingelopen. Toen kon begonnen worden met de afwerking rond het huis met goede zwarte aarde. Die goede aarde is hier moeilijk te vinden, maar gelukkig was deze al tijdens ons verblijf in Nederland gearriveerd en konden we meteen aan de slag.

Naast het verwijderen van een aantal bomen en de tuin iets meer op orde brengen waren we wel blij verrast met de stand van zaken in het water voor ons huis. De waterstand was welliswaar erg laag aangezien de regentijd nog steeds op zich laat wachten, maar de 3 lotussen die daar in stonden drie maanden geleden waren inmiddels flink uitgebreid tot toch zeker wel meer dan 100. Dat was een mooi gezicht bij aankomst.

rattenschade aan de draden mooi uitzicht op de bergen en fruitbomen aan de achterkant van ons landje

mooie gordijnen en uitzicht op de keuken raam met horren

Geef een antwoord