Een smartwatch gebruiken bij het hardlopen is tegenwoordig iets wat je vaak ziet. Ik heb er lang over nagedacht voor ik een smartwatch ging gebruiken, maar ben tot nu toe erg blij met mijn keuze. Als creatieve ‘IT-er’ denk je dan ook altijd meteen na over de implicaties ten aanzien van jouw privacy.

Hardlopen is mijn passie.

Maar ik hou ook erg veel van mijn privacy als het aankomt op delen van gegevens met derde partijen. Gelukkig zijn er ook smartwatches waarbij het niet noodzakelijk is om een account aan te maken of een app op jouw telefoon te instaleren. En inderdaad zonder telefoon beschik je natuurlijk niet over alle mogelijkheden, maar in mijn geval vind ik dat geen probleem. Ik gebruik een dergelijk apparaat dan ook alleen om afstand te meten, tijd en snelheid te registreren tijnden mijn hardloop rondje.

De Garmin Forerunner 35 is een iets ouder model, maar had mijn voorkeur omdat dit juist niet veel onnodige functies heeft en een lekker groot scherm heeft.

Garmin Forerunner 35 Smartwatch

Wat je als hardloper nodig hebt zijn toch aleen de basis zaken als:

  • hartslag
  • afstand (GPS)
  • snelheid

Daarnaast heeft de Garmin Forerunner 35 (smartwatch) ook nog eens de volgende mogelijkheden, voor de mensen die toch meer functies zoeken:

  • stappenteller, calorien
  • trainingshulpmiddelen zoals intervallen, audiomeldingen en speciale hardloop/wandel-activiteit
  • Vooraf geladen sportprofielen voor buiten en binnen hardlopen, fietsen en cardio
  • En nog veel meer functies…

Updates en extra functies

Het fijne van de Garmin smartwatches is dat er een programma is voor OSX en Windows waarmee je de smartwatch kan updaten en je dus niet persé een koppeling met jouw telefoon app hoeft te maken. Wel een beetje jammer dat Garmin hiervoor geen programma heeft dat onder Linux draait…

Natuurlijk kun je de smartwatch wel koppelen aan je telefoon en eventueel Garmin account als je wat minder privacy ‘gek’ bent.

Al met al qua functies, bediening en privacy ben ik zeer tevreden over deze aankoop van de Garmin Forerunner 35 smartwatch. Een echte aanrader als je een eenvoudige smartwatch zoekt.

Wil je meer functies op jouw smartwatch? Dat kan natuurljk ook er is voldoende keuze aan andere smartwatches.