Nog steeds aan het bouwen…

voorbeeld van het dak van het huis... Het is hier weer even stil geweest en ook op het bouwfront zoals ik al in een eerder postje aangaf. Sinds begin van de week is men begonnen met het stalen dakframe voor het huis. Hier waren nog wat zaken op te lossen aangezien niet alles volgens plan was opgeleverd voor onze metaalman. Hij moest dus eerst wat aanpssingen maken aan de basis opzet en ook is het dak ontwerp iets aangepast. Het lijkt ons in iedergeval wel dat het zelfs nog mooier gaat worden dan we dachten (zie foto 1).

Dat de regentijd nu al eerder heeft ingezet, zij het met horten en stoten, doet niet veel goeds voor het tijdsplan voor oplevering van het dakframe. Eigenlijk zou dit binnen een week klaar zijn, maar met al meer dan 2 dagen die door regen zijn weggevallen gaat dat niet lukken. Nu hopen we op midden of eind volgende week als het tenminste wat minder gaat regenen dan nu…

In de tussentijd voor aan het dak begonnen werd hebben we niet geheel stil gezeten en is er een buiten toilet gebouwd naast de opslag. Slechts een simpele beerput met een betonnen platform er boven waarop de toiletpot staat omgeven door drie half afgebouwde muren. De bedoeling is wel dit geheel door wat planten af te scheiden van de buitenwereld voor een rustige toiletgang… Daarnaast komt er voor de regen ook nog een dakje boven.

Verder hebben wij ook niet stilgezeten en was ik bezig met electra en water. De opslag heeft nu een tank van 1500 lit. en het buizen systeem op vanuit de put de tank te vullen en de irrigatie van het land te doen is ook grotendeels klaar en getest. 

Meer foto's in de fotogalerij (buiten toilet en dak van het huis)…

het buiten toilet in aanbouwopslag met watertank (1500 lit.)

pompwater systeem...test opzet om de dakhoek te bepalen...

het frame van het hoofd dak... hoofddak met 1 zijde panlatten...

Geef een antwoord