n300A-ipHeb je al een (paar) Gigaset DECT telefoons in huis maar zitten die aan de vaste lijn of met een draadje aan je internet modem dan kun je die eenvoudig aanmelden op de Gigaset N300A-IP. Neem daarnaast een voip telefoonnummer of zet je huidige nummer over naar een VOIP provider.

Door in de Gigaset N300A-IP de instelling te maken dat de uitgaande telefonie bijvoorbeeld via Voipdiscount.com loopt kun je de vaak hogere belkosten van je eigen VOIP provider omzeilen. Je kunt dan dus vrij goedkoop bellen.

De vele opties in de configuratie van de Gigaset N300A-IP geven je de mogelijkheid om bijv. op basis van het te bellen nummer te kiezen welke uitgaande bel provider je gebruikt. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld veel met het buitenland belt en dit dus via een andere provider wilt doen. Je kan maximaal 6 verschillende VOIP providers instellen en ook nog als back-up eventueel je vaste telefoonlijn instellen. Ook kun je verschillende inkomende nummers aan een bepaalde telefoon toewijzen om bijvoorbeeld privé en zakelijke telefoonnummers te scheiden. De voicemail kun je ook intern regelen of de voicemail gebruiken van jouw VOIP provider. Zelf gebruik ik de voicemail van mijn VOIP provider aangezien ik deze graag per e-mail wil kunnen ontvangen.

Bij sommige voip providers is het ook nog mogelijk om tegelijk jouw mobiel te laten overgaan als je op het VOIP nummer gebeld wordt. Je kan dan ook gewoon het gesprek aannemen. Houdt er dan wel rekening mee dat die VOIP provider dan extra maandkosten zal berekenen voor het doorschakelen naar jouw mobiel (sim koppeling) en voor de belkosten van het doorschakelen van het gesprek moet je natuurlijk ook betalen.

Genoeg mogelijkheden om voor jou de beste VOIP oplossing te vinden. Veel VOIP bel-plezier!