Sinds een aantal weken ben ik de blije bezitter van een Pocketbook Inkpad 3 Pro. In jaren heb ik niet zo veel gelezen als in de laatste weken. Werkelijk een verademing om ’s avond en overdag met verschillend licht goed te kunnen lezen.

Mijn eerste indruk van deze Pocketbook was echt erg fijn. En hij blijft mij steeds verbazen.

Pocketbook Inkpad 3 Pro Kopen 2Wil je er bijvoorbeeld boeken op zetten die op jouw computer staan, dan is dat heel eenvoudig te doen. Sluit gewoon via de meegeleverde USB kabel de Pocketbook aan op jouw computer en kopieer de epubs, pdf of luisterboeken naar de map ‘Downloads’.

WiFi

Daarnaast beschikt de Pocketbook Inkpad 3 Pro over wifi waardoor je ,via een simpele browser, ook websites kunt bekijken. En natuurlijk kun je ook koppelen met een Dropbox of een Pocketbook account.

Lange leestijd op een accu

De Pocketbook Inkpad 3 Pro verbruikt erg weinig stroom, als je tenminste geen wifi aan hebt staan. Zelf zet ik de wifi uit als de boeken er eenmaal op staan. Sinds mijn aankoop heb ik 5 weken erg veel gelezen en de accu is nog steeds ruim boven de helft van de capaciteit.

Opslag capaciteit

Mijn type Pocketbook heeft 16GB opslagruimte, wat ik ruim voldoende vind. Er is een SD Card slot, dus je kan nog maximaal 16GB er bij prikken. Als je veel luisterboeken hebt dan kan dat wel handig zijn.

Notities en meer

Fijne bijkomstigheid van een e-reader is natuurlijk dat je eenvoudig ook notities kan maken zonder het boek echt te bekladden. En je kan ook makkelijk zoeken binnen een boek. Het maken van bookmarks met eventueel een opmerking is dan ook nog een prettige bijkomstigheid.

Luisterboeken

Met de meegeleverde USB adapter kabel is het beluisteren van een luisterboek eenvoudig te doen door jouw telefoon oortjes (met draadje) er gewoon in te prikken.

Wil je Bluetooth oortjes gebruiken? Dan kun je beter een ander model Pocketbook kiezen dat beschikt over Bluetooth.

Conclusie

Voor mij is dit model Pocketbook echt geweldig, zeker qua prijs kwaliteit verhouding en het heeft alle opties die ik nodig heb.

Wil je meer opties zoals bijvoorbeeld een kleurenscherm of Bluetooth dan is een ander type Pocketbook een goed alternatief.